България се трогна от историята на Миглена след участието й в предаването MasterChef. Адвокатката от ромски произход, вдъхновява младите хора да учат и да се развиват.

Животът на Миглена се променя, след като спечелва стипендия с която посещава Англия, Дания и Унгария.

Там я учат как да помага на хората от общността й. 

Снимка: bTVСдружението на Миглена помага за образованието на хора от ромски произход, също и на други малцинства, като българо-мохамеданите. Самата тя е благодарна на родителите си Ася и Десислав:

„Заедно си писахме домашните и беше много взискателен към мен. На всички родителски срещи ходеше само той, за да се гордее и като се върнеше само казваше - Ти си моето слънчице”, разказва Миглена.

Тя съжалява, че баща й не успява да види всичко, което е постигнала благодарение на съветите му:

Снимка: bTV


„Той ми каза: Погледни наоколо и ако искаш ти да имаш такъв живот, недей да учиш... Жената задължително трябва да има образование, за да може да бъде по-устойчива в този мъжки свят”, спомня си Миглена.

Снимка: bTV

Емил Методиев среща Миглена за първи път, в момент в който иска да промени живота си. Кандидатствал за стипендия, която му позволила да отиде в Испания.

Миглена не тъгува за престилката, която й беше отказана. Защото така ще има повече време да помага на всички, които чакат тяхната Меги да се върне в Благоевград.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!