Местната община и кмета на Градежница Свилен Чернин си прехвърлят отговорността за нелепата смърт на 12-годишния Асен, който беше премазан от футболна врата на селско футболно игрище.

За случая ви разказахме вчера в bTV Новините. Детето е играело с приятели на игрището, когато едната футболна врата пада и го затиска. Останалите деца не казват дълго време за случилото се, защото ги е страх.

„Детето е стояло най-малко час и половина затиснато. Децата са се пръснали и са избягали”, разказва майката на загиналото момче.

По думите й преди време е започнат ремонт на местното игрище, мрежите са били премахнати, вратите са били преместени, но само дотам.

Според кмета на крада състоянието на стадиона е било такова още преди той да заема поста си. „Той е общинска собственост и ние сме зависим от общината”, категоричен е той.

„Това, което съм искал, пак ще го искам. Направихме среща с общината, два пъти, за да може стадионът да се приведе в приличен вид, но става въпрос за определени средства”, допълва Чернин.

От прокуратурата в Ловеч са образували досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Постановена е проверка на кмета на всички съоръжения, които се намират на територията на общината.