Млад мъж рита в гръб възрастна жена на спирка в Бургас, тя пада и си чупи крака. След това нападателят се връща няколко пъти при жената, за да я заплашва, вкл. и с паве, докато околните не знаят как да реагират и като цяло не се противопоставят на необяснимата жестокост – тези кадри получиха широк обществен отзвук.

Случаят стана известен днес, но нападението датира отпреди седмица, а извършителят му е установен бързо и задържан, макар и само временно.

Той беше идентифициран като 26-годишният Живко Кючуков, криминално проявен и с регистрация в психодиспандсер за шизофрения.

Именно в Центъра за психично здраве в Бургас беше отведен той и след задържането си, но не за да бъде изолиран, а за да му бъде направена експертиза на вменяемостта.

Ако е бил вменяем по време на нападението, Кючуков ще може да носи наказателна отговорност.

В противен случай няма да получи наказание.

Прокуратурата съобщи, че е образувала досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

В полицията има данни, че мъжът е хващан с наркотици, но не е ясно дали и към момента на нападението е бил под влияние на упойващи вещества.

Пострадалата жена – 72-годишната Виолета, сподели пред „Флагман”, че преди да я нападне, мъжът я наплюл и тя го попитала защо. Отвърнал ѝ да „изчезва” и жената се уплашила от поведението му. Отместила се в по-централната час на автобусната спирка, където чакала градския транспорт. В този момент мъжът я ударил неочаквано в гръб.

Инцидентът и всичко станало в следващите минути беше записано от охранителни камери.

Вижте още във видеото: