Следобед над Западна България и в планинските райони ще има краткотрайни дъждове с гръмотевици. Максималните температури остават без съществена промяна - между 22 и 28 градуса. В София - около 23, 26 градуса в Пловдив и 21 във Варна. Вятърът е предимно слаб, а в Източна България - до умерен.

Според прогнозата за космическото време до края на тази седмица се очакват само смущения в земното магнитно поле. Засега вероятността те да се повишат до геомагнитна буря е малка.

Предимно слънчево ще е времето по нашето Черноморие. Там вятърът е слаб до умерен. Максимални температури - между 18 и 21 градуса.

Следобед над планините ще има краткотрайни дъждове с гръмотевици. Вятърът е предимно слаб, а по най-високите части на Рила и Пирин - умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2000 метра - около 11.

Утре и в четвъртък на много места в страната се очакват краткотрайни дъждове и гръмотевични бури. Има условия за значителни валежи. Предстои и слабо понижение на температурите.

Към петък - слънчеви часове до обед и над Източна България. В Западна - следобедни краткотрайни валежи с гръмотевици.

До края на седмицата максималните температури ще са между 20 и 25 градуса