Утре през първата половина на деня слънцето отново ще бъде щедро, ще има само временни увеличения на облачността. През втората половина на деня ще започнат да се развиват купести и купесто - дъждовни облаци. Най-напред в западните райони, през нощта на много места и в останалата част на страната, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки.

Снимка: НИМХ - БАН

Утре в Западна България в сила е код жълто за гръмотевични бури и валежи, утре следобед и през първата половина на нощта срещу вторник. В западните райони утре ще захладнее, но на изток ще остане горещо.


Екстремална пожарна опасност има и утре почти в цялата югоизточна част на страната. В източните райони температурите утре следобед ще достигат 30 - 36 градуса. В Западна България температурите ще бъдат между 28 и 32 градуса. В района на Сандански ще остане горещо.
Снимка: НИМХ - БАН

По морето утре ще бъде предимно слънчево и горещо, само с временни увеличения на облачността.  Температурата на морската вода е около 26°.

Снимка: НИМХ - БАН

Над планините сутринта ще бъде предимно слънчево. Но утре ще започне промяна на времето. Затова не планирайте преходи, далече от подслон, защото в часовете около и след обяд над масивите в западната половина на страната ще започнат да се развиват купести и  купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Снимка: НИМХ - БАН

И през следващите дни има места с валежи и гръмотевични бури. Температурите ще се понижат.