В следобедните часове облачността над страната ще бъде променлива, по-значителна на места в Североизточна България, където ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен вятър, с тенденция да отслабва.

Снимка: НИМХ - БАН

Максималните температури - между минус 6° и минус 1°, на места в югоизточната половина от страната – до 1-2 градуса над нулата.

През следващото денонощие ще бъде почти тихо и много студено. На много места в Северна и високите котловинни полета на Западна България минималните температури ще бъдат от минус 15° до минус 18°, в отделни райони - до минус 20°.

Снимка: НИМХ - БАН

Преди обяд по поречието на Дунав ще бъде мъгливо, но след обяд видимостта ще се подобрява. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат минус 8° в Северна до около нулата в Южна България

И в неделя ще бъде почти тихо и студено. На много места в Северна България и високите котловинни полета на Западна отново минималните температури ще са около и под минус 15°, в отделни райони до минус 20°. Максималните температури също ще бъдат отрицателни, най-ниски - по поречието на Дунав, където ще има ниска облачност или мъгла. В останалите райони ще бъде предимно слънчево. В понеделник облачността ще се увеличи и след обяд и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг.

Снимка: НИМХ - БАН

Във вторник облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще започне затопляне. В сряда повишението на температурите ще продължи.