Да бъде пуснато възможно най- бързо движението по цялата автомагистрала „Тракия“. За това апелират кметовете на черноморските общини Поморие, Бургас, Созопол, Приморско и Царево в съвместна позиция, разпространена до медиите.

„Туристическият сезон е в разгара си. Автомобилният трафик до Южното Черноморие“ е изключително натоварен. Вече са факт големи колони от автомобили, които се движат по старата отсечка. Това създава предпоставка за пътно-транспортни произшествия. За нас е необяснимо защо, при положение, че автомагистрала „Тракия“ е напълно готова, хората се подлагат на този дискомфорт и риска“, заявяват още Иван Алексиев, Димитър Николов, Панайот Рейзи, Димитър Германов и Георги Лапчев. Те настояват за незабавно пускане на движението по новото трасе в името на сигурността на гражданите.

Същият призив отправи и бившия премиер Бойко Борисов рано днес. Той призова министър-председателят Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението в “името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки.”