„Решението да се даде част от сградата на общинска детска за частна градина на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Румяна Гьорева е на Общинския съвет в града. За него са гласували 26 съветници, а ГЕРБ има само 13”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” кметът на Перник Вяра Церовска.

bTV разказа вчера за скандалното решение на общинарите от Перник да дадат под наем на съветничка от ГЕРБ половината от сградата на общинска детска градина в кв. „Могиличе”. Частната градина е ремонтирана и приветлива за разлика от общинската, която видимо е лошо поддържана.

Този факт предизвика гневна реакция от страна на родителите в квартала.

След репортажа на bTV съветничката Румяна Гьорева съобщи чрез пресцентъра на ГЕРБ, че ще дари безвъзмездно ремонтираната част на община Перник.

Формално Гьорева не е в конфликт на интереси, но въпросът е морален, коментира днес кметът на Перник, също от партия ГЕРБ.

„Това не е единствената детска градина в района. Това е филиал. От 1998 година половината част пустее, защото няма деца”, твърди Церовска.

На въпрос защо съветничката от ГЕРБ е регистрирала фирмата си две седмици, преди да бъдат внесени документите за разглеждане в Общинския съвет, кметът каза: „В крайна сметка, когато решиш нещо, тогава правиш фирма".

Родители от Перник обаче твърдят, че градината е единствена за квартала и призоваха Церовска да посети квартала и на място да се запознае с проблема. Те казват още, че няколко пъти са опитали да се срещнат с кмета, не на са успели.  

Вяра Церовска обяви, че ще ги приеме днес в 15 ч.

Вижте повече във видеото: