Засилено полицейско присъствие във врачанското село Малорад след задържането на кмета Иво Иванов. Той бе хванат зад волана след употреба на наркотици.

При проверка с полеви тест кметът е хванат с кокаин и задържан. Едни отказваха да коментират, а други отказваха да повярват.

Иво Иванов е бил задържан, а впоследствие освободен. Казва, че спрял доброволно и не е бягал от полицията, каквато е първоначалната информация.

„Само да ви обясня, че аз пия много хапчета и току-що си бях изпил хапчетата и бях тръгнал да вечерям в Бяла Слатина. Не е тайна за никой с тези фалшиви тестове, дават го и по телевизията. Докато не се докаже имам или нямам вина, тези глупости, които се пишат“, каза Иво Иванов.

Случая коментира и вътрешният министър Калин Стоянов.

„Отнет е автомобилът, ще изчакаме и резултатите от кръвната проба, тъй като все пак става въпрос за длъжностно лице, кмет на населеното място. Неговата проба ще бъда изработена приоритетно“, обясни той.

Преди две седмици в община Борован се проведоха извънредни избори за общински съветници, след като видеозапис от есента показа как в Малорад се дописват преференции за определени кандидати.

Новият вот бе спечелен категорично от партия „Възраждане“.

„Всичко е на политическа основа, беше ясно, аз бях предупреден, че ми се готвят такива неща, политически, за да могат да ме свалят от поста“, заяви кметът на Малорад.

Междувременно напрежението в общината ескалира. Преди дни бе подпалена нива на семейството на общински съветник, а потърпевшите се усъмниха в кмета на Малорад. Той отрече.

Тази нощ отново е имало палеж – пламна масив на фермер, близък до председателя на местния парламент.