Кметът на Костенец Радостин Радев остава в ареста, реши спецсъдът. Основният мотив на съда е, че той може да извърши ново престъпление, свързано с длъжността му.

Бизнесменът Ивайло Пашов, с когото кметът беше задържани при спецакция в понеделник, излиза от ареста под гаранция в размер на 10 000 лв.

Радев се разследва за предлагане на подкуп от 30 хил. лв. на общински съветник в града. Целта била да се гласува по определен начин на сесия на Общинския съвет.

Двамата са обещали имотна облага за гласуване на обществена поръчка за реконструкция на училище, чиято стойност е над 1 млн. лв., според обвинението.

Според защитата на кмета на Костенец той не бил предлагал и обещавал подкуп, а разследването срещу него било свързано с предстоящите местни избори.

Григор Вълков - адвокат на Радостин Радев, отбеляза, че никакви пари не са обещавани по случая.”Единствено за обещани пари се говори в тази анонимна справка на КОНПИ”, каза още адвокатът.

Прокуратурата не се занимава с политика, не се интересува от политика, това заявих и в залата, категоричен беше Венцислав Фердинандов - наблюдаващ прокурор по делото.