„Готов съм да поема цялата вина относно организацията и провеждането на ритуала по изваждането на Богоявленския кръст и извилото се Ледено хоро във водите на река Тунджа“, каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

„Леденото хоро се е превърнало в дългогодишна традиция за града ни, станало е част от историята ни. Да, съгласен съм, че контролът по спазването на противоепидемичните мерки е възложен на мен като кмет, но кой на мое място би тръгнал срещу традицията. Това би означавало да застана срещу съгражданите си и да предам българщината, която всички трябва да почитаме и обичаме“, написа още кметът на града в официална позиция.

Той изказа благодарността си към хората, които са заявили желание да платят наложената му глоба и които са застанали зад него и спазването на традициите.

„Глобата, която ще ми бъде наложена, ще платя лично. Призовавам всеки, готов да застане зад мен за погасяването й, да подкрепи една друга кауза, важна за обществото ни. Вече почти година работим по заснемане на игрален филм за живота и делото на Христо Ботев, част от който вече е заснета, а за останалата са необходими още финансови средства“, призова Румен Стоянов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!