Мотивите за изключването ми от ДПС са измислени. Не е имало разговор с ДПС относно харченето на парите за възстановяване на Хитрино. Ако бяха поискали, щях да им дам всички папки за разходването на парите.

Това каза в предаването „Лице в лице” кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

При инцидента с взрива на цистерните живота си загубиха 7 човека, 29 бяха ранени, десетки къщи рухнаха.

Преди дни ДПС изключи Нуридин Исмаил от партията с мотива за непрозрачно изразходване на 32 млн. лв. които бяха събрани от дарения.

Не прави чест на партия, която е либерална и системна, да подходи с абсолютни лъжи, заяви кметът.

„Тук съм да изкажа благодарност към всички хора в цяла България, които бяха съпричастни към тази трагедия”.

На едното от обвиненията, че Общественият съвет не е запознат и не знае какво се прави с парите, Нуридин Исмаил заяви, че всички членове на Обществения съвет – 10 от 12 души, са били с него на пресконференция вчера.

Една стотинка плащане на разходи без решение на този Обществен съвет не сме направили, категоричен беше кметът.

218 000 лв. са разходите по дарителската сметка с решение на Обществения съвет, уточни кметът, като допълни, че те са изхарчени основно като помощи на близките на семействата които са загиналите.

По линия на БЧК с решение на Обществения съвет сме направили разпределение на цялото село на три групи – то е направено от страна на Обществения съвет и е окачено на входа на залата, в която работи този съвет.

Това, че няма прозрачност, че решенията се вземат едва ли не еднолично, в тези процеси, които правим като плащания, не съм само аз – тук е ръководството на БЧК, тук е цялото ръководство на общинската администрация, Обществения съвет – тази обида отива и към тях, каза кметът.

Какво още заяви Нуридин Исмаил вижте във видеото: