„Вече имаме доказани мъртви хора. Ситуацията е много тежка. Имаме потвърждение за двама загинали. Издирвателната акция се ръководи от службите на МВР. Не мога да кажа нищо повече“, заяви кметът на Царево Георги Лапчев в ефира на bTV. 

МВР също потвърди информацията. Загинали са двама души - мъж и жена, в района на Царево. Издирва се още една жена. 

По непотвърдена информация единият човек е минавал по мост с автомобила си, когато приливната вълна го залива. Другият е бил пешеходец. Огражденията около моста са разкъсани. На място има екипи на пожарната, които издирват хора в деретата.

Децата от Пловдив, блокирани на къмпинг „Нестинарка“, вече се извозват към други хотели. Ситуацията е критична, бедственото положение в Царево остава.

Кметът на града потвърди, че двата язовира в Царево преливат. 

„Има два язовира на територията на общината, които преливат. Те са под контрол. Поставени са специални хидропомпи, които изпомпват малкия язовир, който е с по-голям проблем. Контролираме всеки един от процесите. Службите са на място, хората, които са в поречието на разливите са информирани, тези, за които има опасност са евакуирани“, каза Георги Лапчев. 

По думите му дъждът вече е спрял и се очаква преливането на язовирите да спре. Усложнена остава обстановката в Царево, както и в село Кости.