Ремонтът на ключов за София булевард забуксува – разширението на бул. „Тодор Каблешков“ ще завърши най-рано напролет. 

За проблем с реконструкцията граждански организации сигнализираха още през лятото. 

Проектът за разширението на бул. „Тодор Каблешков“ е един от възловите за Столичната община – той е част от новите вътрешни рингове, които извеждат трафика от центъра.

Ремонтът започна в началото на юни

Работата започна в началото на юни с изграждане на ново пътно платно.

По обновения булевард колите ще се движат в три  ленти в посока, предвиждат се нови широки тротоари и изграждане на велоалеи.

Отсечката е 1 километър. На този етап обаче асфалт се полага до кръстовището с  ул. „Луи Айер“. Движението дотам ще бъде пуснато в средата на ноември.

Причините за забавянето били обективни – както лошото време, така и ремонти на „Топлофикация“, казват от общината. Затова и санкции за фирмата изпълнител няма да има.

„Спаси София“ алармира за забавяне още през лятото

Още през лятото от гражданската организация "Спаси София" обаче аларамираха за забавянето и показаха как работниците бездействат.

„Топлофикация“ се явява  лошият, който не е предвидил нещо, за да спестим огромните глоби, които са предвидени при неизпълнение. Проектът е готов преди много време. Имало е време да се съгласуват буквално и с пингвините, и с белите мечки“, коментира Борис Бонев, общински съветник и представител на „Спаси София“.

Жителите на квартала пък твърдят, че вече забелязват и дефекти.

Общината дава за проекта 9,2 млн. лв.