"Вчера получих обаждане от Кирил Петков с молба да се видим, след което имахме кратка среща, на която той ми каза, ако мога, да си преосмисля позицията. Да не хвърляме страната в хаос".

Това каза в кулоарите на парламента Кирил Симеонов от "Има такъв народ" (ИТН). Той уточни, че премиерът не му е предлагал постове или пари.

„Цялостно ми каза, че нещата не могат да продължават така. Че иска да вкара държавата в правия път, има опасност да падне правителството, но нищо повече от това", обясни Симеонов.

Той каза още, че е споменал това на негови съпартийци - Ива Митева, Тошко Йорданов и Любомир Каримански.

Петков също така му е казал, че е разговарял и с други депутати от ИТН, но не е казал с кои точно.

"Аз му казах, че му благодаря за разговора и си заминах", каза Кирил Симеонов, допълвайки, че остава лоялен на партията си.

Ива Митева също потвърди, че снощи Кирил Симеонов ѝ е казал, че премиерът му се е обаждал, за да го убеждава в посока да поддържа правителството и да гласува за бюджета.

"Чухме премиерът още онзи ден да говори за 12 депутати и явно в момента ги търси. Ако това е моралът, за който говори, ако това е борбата с корупцията - поздравявам го", каза Митева.

На въпрос има ли информация Кирил Петков да е разговарял и с други депутати от ИТН тя отговори, че не знае.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов от своя страна заяви, че премиерът е разговарял и с други трима депутати, но не изброи кои са те.