Кирил Петков заяви, че никой не му е предлагал премиерско място в следващия кабинет, пише „24 часа“.

„Аз имам успешен бизнес. Беше много удовлетворяващо последните девет седмици да видя, че можем да направим промяна в страната“, каза Петков в Пловдив.

Той допълни, че условията, които слага пред евентуално участие в правителство, може би няма да се приемат. „Част от условията е да сме абсолютно свободни и да изготвяме правилни стратегии, без някой да ми звъни по телефона и да ми казва как да действаме. Това ни са условията. Иначе няма смисъл“, казва Петков.

По думите му в Брюксел настоявали новият План за възстановяване и развитие да бъде представен от редовното правителство.

„Знам, че самият Брюксел държи да си говори с редовен кабинет, защото трябва да се поемат ангажименти. От разговорите с европейските посланици се вижда, че точно тези промени сега са много добре възприети“, каза още Петков пред БНР.

„Всички осъзнават, че на България не й трябват нови избори. Осъзнават, че е време да се запретнат ръкави и да се свърши работа. Едни нови избори не биха дали по-различно разпределение“, допълни Петков.

Той изрази надежда, че промените, които са започнати от служебното правителство, ще бъдат продължени. „Ако с този темп се действа и в тази посока, няма да си познаем страната сред пет години“, каза още Петков.