Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя Кирил Петков да се яви и да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков.

Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при Главна дирекция „Национална полиция“, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство.

С оглед на това, проведеният разпит от 17 март няма правна стойност и следва да бъде саниран, посочват от държавното обвинение. На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както  и на други свидетели.

Кирил Петков ще бъде призован  да се яви в сградата на Софийска градска прокуратура на 4 април – понеделник, като на свидетеля ще бъдат посочени още две резервни дати предвид неговата евентуална служебна ангажираност.

Междувременно премиерът определи като „пълно безобразие“ информацията, че е изискана информация от НСО за хората, посетили Министерския съвет в последния месец.

bTV разполага с документа за назначената проверка.

Говорителят на софийска градска прокуратура Десислава Петрова каза за bTV, че информацията за НСО не е излязла от обвинението и затова няма да я коментира.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!