„Докато двамата – Пеевски и Борисов, са в позицията да взимат решения, няма никакъв смисъл нито да се преговаря.“

Снимка: БГНЕС

Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“, след като гласува в отговор на въпрос с кого ПП-ДБ ще преговаря след парламентарните избори.

„Видяхме, че нашата визия за България и тяхната визия за България нямат нищо общо“, допълни той.

По думите му големият риск днес е, че решаващи могат да се окажат купеният и корпоративният вот.

„Залогът е, че сме на кръстопът – или ще върнем България назад във времето, когато едни сенчести фигури, разполагаха с държавата ни като бащиния, или ще продължим пътя напред – бавно и сигурно ставаме една нормална държава“, коментира още Петков.

Над 6,5 млн. са избирателите, които могат да гласуват за депутати за 50-ото Народно събрание. С 450 хиляди по-малко са българите, които могат да гласуват и за Европейския парламент.

322-ма са кандидати за депутати и в София, и в Брюксел. За 17-те места на България в Европарламента се борят 418 души. 6099 пък са кандидатите за 50-ия български парламент.

Участие в изборите на 9 юни ще вземат 32 политически формации – 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, като те ще се борят за 240 места в българския парламент.

Секциите в България отвориха в 7 ч. сутринта и ще затворят в 20 ч. Изборният ден може да бъде удължен до 21 ч., когато пред секцията има негласували избиратели.