Бившият директор на разузнаването Кирчо Киров потвърди казаното от служебния премиер миналата седмица, че на всички избори е имало опити за намеса от Турция по отношение на вота.

Пред журналисти Киров коментира, че службите винаги са били информирани за тези ситуации, при които е оказвана манипулация върху живеещите в Турция с право да гласуват у нас.

Тези сигнали са били предавани на НСС, сега част от ДАНС, изясни още бившият директор на разузнаването. Той оцени действията на агенцията по национална сигурност като адекватни по отношение на тримата турски граждани, изведени от страната. Сега Турция насочва избирателите да гласуват за определена партия, коментира Киров.

Киров беше в Съдебната палата, където започна поредно дело срещу него. Той е подсъдим за издаване на класифицирана информация. Прокуратурата твърди, че в интервю през 2014 г. бившият шеф на разузнаването е издал секретни данни по отношение на българин, задържан в Иран за пренос на наркотици.

Разследването е започнало по сигнал на сегашния директор на разузнаването Драгомир Димитров. Това даде повод на Киров да коментира, че това е поредният процес, който е част от войната, която се води срещу него. Срещу Киров има и четвърто дело, което той е спечелил на първа инстанция в Районния съд.