Километрични опашки се оформиха на границата ни с Гърция и Сърбия. Чакането от българска страна за влизане в Гърция на граничния пункт "Кулата" достигна 4 часа, а опашката от автомобили е 5 километра. 

Опашката става все по-дълга, а напрежението е високо и заради високата температура от 35 градуса. Мнозина са недоволни, че не могат да стигнат до гръцкото крайбрежие в уречените часове, а други се оплакват, че понасят и загуби заради забавянето.

От интензивния трафик са изненадани и граничните власти. Според Гранична полиция за забавянето няма технически причини. Всички гишета работят. Не са необходими и специални мерки за ограничаване на тежкотоварните автомобили.

Проверките на пътуващите с деца е по-продължителна и изисква по-дълго време, особено на тези, придружаващи непълнолетни и малолетни, които трябва да представят различни документи, казват служителите от ГКПП „Калотина”.

Снимка: btvnovinite.bg

Като причина за забавянето на проверката на преминаващите се посочва и изключително засиленият трафик в днешния ден.  

В 18:00 ч. ще се проведе брифинг на граничните власти на „Кулата”, на който ще се разкрият подробности за организацията на пътуването през следващите дни.

Километрична опашка има и на ГКПП „Калотина”, но за влизане в България от сръбска страна и се чака около два часа. Мнозина от чакащите са турски гастарбайтери, прибиращи се в родината си за лятната ваканция.

Добрата новина за пътуващите в петъчния следобед е, че ремонтът на виадукта на 20-и километър на магистрала „Тракия" е приключил и движението се пуска в 16:30 ч., което облекчава пътуването до Бургас.