Служебният министър на културата моли партия ГЕРБ да освободи централата си в НДК. Професор Минеков лично внесе молба ГЕРБ да освободят двата етажа от административната сграда на НДК като обяви, че се трупат дългове и е помолил областния управител да им търси други помещения за партията.

ГЕРБ обаче са категорични, че 14 години ползват помещенията законно и няма причина да ги освобождават. - ето какви са аргументите на двете спорещи страни

Министърът на културата проф. Велислав Минеков пристигна сам пред централата на ГЕРБ, за да връчи писмо, с което иска да напуснат централата си в Националния дворец на културата.

„Налага се да се разбере, че това е нужно и необходимо, защото този абордаж на двата етажа наистина е циничен. Крайно време е това да се случи“, заяви Минеков.

Той е категоричен, че има правни основания да си върне двата етажа на НДК и ако не стане с молба, това щяло да се случи с постановление на Министерския съвет.

Същевременно на 16-ия етаж в централата на ГЕРБ го чакаше част от ръководството на партията, което се позова на закона, който дава право на партиите да ползват държавни или общински помещения без да плащат наем.

„Минеков е еманация на овластената арогантност и простащина, която се мотивира от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение“, каза зам.-председателят на партията Даниел Митов. 

Професор Минеков остави писмото молба до ГЕРБ на портиера и след краткия брифинг напусна сградата. Среща на служебния министър на културата с ръководството на ГЕРБ така и не се състоя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!