Проблем с машините имаше от рано сутринта в Община Бойчиновци. Миналата неделя там се стигна до напрежение. А през нощта започна акция на полицията след сигнал за престъпление с изборни книжа.

„Гласувах за определен кандидат и излезе, че не подкрепям никого“, обяснява Катя Тодорова, член на СИК в село Владимирово.

„Дойде техник. Каза, че явно жената не е написала това, което трябва“, поясни Рени Маринова председател на СИК.

Проблемът е отстранен за по-малко от 30 минути. За първите пет часа в секцията с машина са гласували по-малко от 20 души. Част от тях, въпреки че сами си я избраха, се затрудниха. 

В село Лехчево до 13 часа са гласували над 200 души, но едва двама от тях с машина. „Машината не успя да изкара бюлетината на първия избирател. Викнахме техник да отстрани повредата. Втората гласоподавателка запецна и пак я оправихте. Никой след това не желаеше да я ползва“, каза Георги Георгиев, председател на СИК в с. Лехчево.

По време на балотажа напрежение в Община Бойчиновци нямаше. Има обаче подадени три сигнала и 11 жалби за изборни нарушения. Всички се проверяват.

Висока е избирателната активност е регистрирана във всички секции в общината – 60,5% са гласувалите към 16 часа. Все още не е ясно колко от тях са предпочели да гласуват на машина и колко са избрали да упражнят вота си на хартиена бюлетина.