Хиляди автомобили тръгнаха на път днес в мокро време и опасни настилки, въпреки прогнозите, че почиващите ще си спестят четирите работни дни между Коледа и Нова година. Последиците бяха катастрофи и задръствания.

Според прогнозите на МВР близо 200 000 автомобила трябва  да се приберат в София днес. Лошото време, алкохолът и умората обаче провокираха катастрофи.

Една жена загина през нощта край Казичане. Друга беше ранена на магистрала „Тракия” след катастрофа.

Един от най-шокиращите инциденти стана на булевард „Сливница” в София посред бял ден, когато кола се вряза в заведение за бързо хранене.

Жената попаднала под автомобила е оцеляла по чудо. Тя е с множество счупвания в ИСУЛ без опасност за живота.

Била е на опашка пред заведението и е чакала поръчката си, когато колата връхлита върху нея. Врачанският автомобил лети от моста на "Захарна фабрика", на кръстовището удря и друга кола.

Очевидците бяха уплашени. Шофьорът и спътникът му са арестувани. От фирмата собственик на заведението отказаха коментар.

Отново катастрофа с ранена жена предизвика тапа на магистрала „Тракия”.

Колоната на "Витиня" пък традиционно е заради ремонтите на тунелите. Задръстването между двата тунела започна още в 15:30 ч. следобед, а някои от шофьорите се опитаха да минат и по стария път.

Камионите над 12 тона бяха отбити от движение до 20 ч..

От КАТ прогнозират още по-голямо задръстване след новогодишните почивни дни, защото тогава и учениците ще се прибират от ваканция.