Състоянието на седемте души, настанени в „Пирогов“ след инцидента на АМ „Струма“ е стабилно. От лечебното заведение уточниха, че състоянието им се оценява ежедневно. Предстои и поетапното им изписване.

На този фон пътят, на който стана трагичният инцидент е строен в периода 2002 – 2007 г. Проектиран е при тогавашните уредби. В студиото на „Тази сутрин“ инж. Георги Златев – бивш директор в АПИ обясни, че спрямо тях не е забранено и изграждането на аварийни площадки, като тази на мястото на инцидента.

Снимка: bTV

„Пътят е приет с акт 15, в него е записано, че е изпълнено. както е проектирано. На технически съвет е одобрен проекта, значи отговаря. Тези нормативи са правени по образец на немските и руските стандарти. Германия е страна еталон за състояние на пътищата оттогава се променят. Към днешна дата, съгласно новите нормативи, трябва да се направи обследване, това са 20 000 км.“, заяви бившият директор в АПИ инж. Георги Златев.

Движението по АМ „Струма“ частично е възстановено, извършва се двупосочно само в посока в София. Полицейското присъствие в района е засилено.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!