Отлага се транспортирането на пострадалите две жени при тежката катастрофа край Лесово. Военният самолет „Спартан“ кацна на летище Безмер, за да ги превози до столичната болница „Пирогов“, но състоянието им се влоши преди полета и медиците прецениха, че не трябва да летят. 

Снимка: БГНЕС

Те бяха хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ-Ямбол. Жените бяха върнати в медицинското заведение за допълнителна стабилизация на състоянието им. Веднага след това те ще бъдат транспортирани до София. 

Рано тази сутрин бус се вряза челно в спрял на платното камион на пътя „Лесово-Елхово“. При инцидента загинаха трима души, а 16 бяха ранени. За лечение в болница остават 11 пострадали. Сред загиналите е шофьорът на буса, на място са починали още двама мъже.

Снимка: btvnovinite.bg

Според прокуратурата, водещата версия е опасно спиране. Шофьорът на тира е заспал на пътното платно и явно другият водач не е успял да го види. Така се врязва челно в него и загива на място.

Шофьорът на тира е украински гражданин, задържан е за 24 ч., ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на катастрофа по непредпазливост ,но прокуратурата ще искат по-тежка мярка. 

Преди да бъде отведен от полицаите, шофьорът на камиона отрече вината си.

Снимка: btvnovinite.bg

„Най-вероятно се касае за почивка на водача на пътя без причина. И той по този начин създава опасност за движението. Това, което знаем, по първоначалните показания на някои от пътниците е ,че в последния момент шофьорът на микробуса е видял спрелия тир на пътното платно", обясни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Снимка: btvnovinite.bg

Шест часа след катастрофата бусът беше изтеглен с Пътна помощ, а минути по-късно пътят беше отворен за движение. Граничният пункт не спря работа, но товарния товарния трафик беше ограничен. Всъщност колона от камиони не е имало, каквато беше първоначалната информация от прокуратурата.

На място дойде и здравният министър.

Снимка: btvnovinite.bg