Шест души пострадаха при катастрофа на пътя Арчар - Добри дол. Инцидентът е затворил пътя между двете села. Сигнал за него е получен към 15:30 часа на тел. 112, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. 

Пострадалите са извозени с шест линейки до видинската болница. Трима от тях са с черепно-мозъчна травма. В момента се извършват прегледи и изследвания. Може би ще се наложи транспортиране до София, коментира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин д-р Станислав Поломски, цитиран от БТА.

Инцидентът е станал след удар между бус с пловдивска регистрация, пътуващ в посока Видин, и лек автомобил с видинска регистрация, пътуващ към село Добри дол. Към мястото веднага са се насочили екипи на Центъра за спешна медицинска помощ, полицията и пожарната. Оперативната група на Областната дирекция на МВР извършва оглед на местопроизшествието.

Съветът към шофьорите е да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: Арчар – Дунавци – Димово – Ружинци – Дреновец – Тополовец - Добри Дол и обратно, апелираха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".