Километрично задръстване на магистрала "Хемус" днес. Хиляди автомобили стояха блокирани в тапа в продължение на часове. Причината бе катастрофа в тунел "Витиня".

Колоната от автомобили беше повече от 25 километра. За щастие пострадалите при инцидента са леко ранени и няма опасност за живота им.

Снимка: Аз, репортерът

Малко след 10.00 ч. 83-годишен водач навлиза в насрещното платно в тунел "Витиня" и удря друг автомобил. 

Трите екипа на Спешна помощ транспортират в столичната болница „Св. Анна” възрастният шофьор и две жени, които са се возили в другия ударен автомобил. Под лекарско наблюдение остава само 83-годишният мъж.

Катастрофата блокира движението и много коли остават в капана на изгорелите газове в тръбата. Спешните медици оказват помощ на трима от тях, защото им прилошава.

Снимка: Аз, репортерът

Отвън колоната от автомобили вече почти стига до София. Задръстването е над 25 километра. В задръстването попада и депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който отправи упрек към МВР.

„Когато са разбрали за произшествието е трябвало да сложат една кола и да съобщят на колегите си, за да могат да отбият”, на мнение е Иванов.

Три часа по-късно движението в тунела беше отпушено и колоните потеглиха. Това обаче създаде затруднение за идващите към София, които бяха отбивани преди тунела.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!