Двама полицаи са в болница, след като кола се вряза в патрулния им автомобил. Това се случи на 107-ми километър на автомагистрала "Тракия". След катастрофата, за да избегнат километричните задръствания, шофьори навлязоха в насрещното движение.

До катастрофата се стига, след като лек автомобил, идващ от София в посока Бургас, се врязва в полицейската кола, която е оказвала съдействие при поставяне на маркировка на участък от магистралата. Двамата полицаи са откарани в болница. Единият е в много тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Шофьорът на лекия автомобил е задържан. 

Тежка катастрофа блокира АМ Тракия
Снимка: Емил Кацаров

По магистралата се образува голямо задръстване. Появиха се и кадри в социалните мрежи как автомобили се движат в насрещното платно на аварийната лента с цел да избегнат сериозното задръстване. Към 19 ч. движението в участъка беше пуснато.

Малко след 14:30 ч. работници полагат маркировка на магистрала "Тракия". Зад специализирания им автомобил се движи полицейски патрул, а друг автомобил със стрелка и знаци зад него указва, че в района се работи. 

74-годишен водач обаче не реагира на знаците и се врязва в полицейската кола.

Тежка катастрофа блокира АМ Тракия
Снимка: Емил Кацаров

"По думи на очевидци, неизвестно защо водачът се е отклонил в платното, в което се е движила полицейската кола, и ударът е отзад, в дясната част на полицейския автомобил", заяви Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

Тежка катастрофа блокира АМ Тракия
Снимка: Емил Кацаров

Водачът предизвикал произшествието е тестван с дрегер. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, съобщи Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.