Катастрофа е станала с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Автомобил на НСО, в който е пътувала, се е ударил в друга кола. Инцидентът е станал край Хитрино.

След удара Цвета Караянчева е откарана в шуменската болница, където след първоначален преглед е установена фрактура на раменна става. 

Снимка: btvnovinite.bg

Точно в 17, 07 ч. хеликоптерът, който транспортира Цвета Караянчева от Шумен, кацна в болница "Лозенец" в София. На председателят на парламента ще бъдат направени преглед и изследвания. Състоянието й е стабилно, налага се фиксиране на лявото рамо, като прогнозите са, че до месец ще се възстанови, казаха лекарите.

Автомобилът на НСО, в който е пътувала председателя на парламента Цвета Караянчева се е движел в посока към Шумен, докато в завой, близо до село Върбак, е ударен от насрещно движеща се шуменска кола. Караянчева се е придвижвала с кортеж от два служебни автомобила.

По първоначални данни 31-годишна жена, която е шофирала колата е загубила контрол над нея, поради което е ударила колата на НСО, в която е била предаседателката на Народното събрание.  

 „Правоспособен водач, няма алкохол, в колата също са пътували мъж на 33 години и дете на 10 години, в другия автомобил – това  е автомобил на НСО, са пътували четирима души, между които е и председател на българския парламент, г-жа Караянчева”, обясни още старши комисар Ялчън Расим – директор на ОДМВР – Шумен.

След като са били прегледани,  хората от другия автомобил са освободени от шуменската болница – без сериозни наранявания.

Снимка: btvnovinite.bg

Маргарита Георгиева – окръжен прокурор Шумен, съобщи, че са в процес на събиране на доказателства.

„Делото се води за престъпления в транспорта, предстои да бъда изяснени въпросите за механизъм на произшествието, вина и съответно телесни увреждания”, посочи още Маргарита Георгиева.

Докато на местопроизшествието се извършваше оглед, участъкът от пътя между Шумен  и Силистра бе затворен за движение. Предстои изготвянето на експертизи, които да установят с каква скорост са се движили автомобилите и как точно е станала катастрофата. 

Самата Цвета Караянчева написа по-късно във "Фейсбук", че е добре след инцидента и има счупена раменна става.