Инцидент с автобус е станал в София. По информация на bTV са се ударили такси и рейс с деца. Районът е отцепен заради изтичане на гориво.

Снимка: Мария Аладжова

Катастрофата е предизвикала и огромно задръстване. За щастие при нея няма пострадали. В автобуса са пътували около 20 деца, които са в София на екскурзия. Всички те са добре и са се прибрали в хотела, в който са настанени. 

По неофициална информация шофьорът на таксито е шофирал с 1,41 промила алкохол в кръвта. Той е леко пострадал, като е получил порезни рани. Мъжът е бил откаран в болница ИСУЛ, в добро състояние е. 

Снимка: Мария Аладжова

Движението по улица „Никола Габровски“ е спряно в участъка от „Симеоновско шосе“ до улица „Трепетлика“. Разлятото гориво се почиства. 

„Имаме спукан резервоар на автобуса и изтекла нафта по цялото пътно платно. Около два часа ще отнеме обработката, чакаме и кран, за да може да вдигнем автобуса. Иначе платното се обработва с трици или с мраморно брашно, събира се, обработва се два пъти и след това се мие“, каза Красимир Димитров, директор „Аварийна помощ и превенция“ към СО.

Снимка: bTV

Пътният инцидент е станал в 16:20 ч. следобед в столичния квартал „Дианабад“, в района на гара „Пионер“ - стара софийска жп гара, която в момента не се използва. Автобусът е с кюстендилска регистрация. 

Снимка: Мария Аладжова

Гара „Пионер“ се намира в близост до Ловния парк. В миналото е била част от околовръстната железопътна линия на столицата.

От таксиметровата компания казаха за bTV, че шофьорът е отстранен от длъжност и са предприети най-строги мерки с цел недопускане на подобни прояви занапред. Оттам уточниха още, че в момента на инцидента той не е бил на работа, но е ползвал таксиметровия автомобил.