Трима души пострадаха при катастрофа между автобус с над 30 пътници и товарен влак. Инцидентът стана на стар неохраняем жп прелез край Симеоновград около 17 ч.

Пострадалите са пасажери от автобуса – работници от мини „Марица – Изток 3”, които се прибирали към Харманли, и шофьорът му. Те са откарани в болници в Хасково и Харманли. Няма опасност за живота им.

58-годишният шофьор е бил освободен по-късно за домашно лечение.

Влакът с 34 вагона тръгнал от Симеоновград към Харманли, навлязъл в прелеза със звуков сигнал, а успоредно на него по пътя се движел автобус, разказва машинистът Ангел Маджаров.

Шофьорът на автобуса намалил скоростта, но вместо да спре, както очаквал Маджаров, завил и минал през прелеза, без да се огледа.

Така влакът се врязал него и го влачил близо 30 м. Според експерти само ниската скорост на релсовата машина е спасила хората.

Шофьорът на автобуса не е успял да обясни защо не е спрял на прелеза. Според ръководителите му от „Марица – Изток автотранспорт” той е дългогодишен шофьор и няма нарушения.

Прелезът, на който е станал инцидентът, не е безопасен – за това са сигнализирали машинисти и местни хора от Симеоновград, при това неведнъж.

По случая се води дело.

Вижте още във видеото: