Къща пострада при взривни дейности на новоизграждащия се път Мездра – Ботевград.

Инцидентът стана този следобед в мездренското село Лютидол, по чудо няма пострадали, защото семейство Хумарски не са били в къщата, когато скален къс от взрива пробива чисто новия им покрив и пада в помещение на третия етаж.

„Прибираме се и виждаме във вилата ни камък и счупени керемиди. Миналата година септември го направихме този покрив. Тук не може да се живее, защото постоянно хвърчат скали, ужасно е“, разказва Тодорова.

Снимка: bTV

100 м над имота ще преминава новото трасе на главен път Е-79. Потърпевшите не са против строителството, но не искат да мислят за последствията, ако в стаята е имало човек.

„Вместо работниците да проявят интерес какво са направили и да се извинят, те започнаха да ни се подиграват и да ни казват, че са счупени 20 керемиди“, добавя Пенка.

Снимка: bTV

„Нямам нищо против да си праят пътищата, но да ги строят разумни хора“, каза Ивайло Хумарски.

Още този следобед покривът е поправен частично от представители на фирмата, изграждаща пътя.

„Ще бъде възстановено на 100%, както е било. Строителен обект е, случват се инциденти“, коментира Румен Иванчев, представител на строителната фирма.

Снимка: bTV

Потърпевши от взривните дейности са и други имоти в района. От фирмата изпълнител обещаха да вземат мерки по отношение на контролираните взривове.