Строежът на третия лъч на столичното метро вече е на финалната права. Така наречената „къртица” – машината, която прокопа близо 8 километра под земята, излезе на повърхността. 

Снимка: Ладислав Цветков

Очаква се октомври тази година столичани да могат да използват най-новата отсечка на метрото. Тогава ще бъде  пуснато трасето от бул. „Владимир Вазов” до „Красно село”.

След това предстои допълнителното удължаване на маршрута, който ще стига до „Овча купел”, който ще бъде реализиран през 2020 г. в едната посока и до 2021 г. до „Левски-Г” в другия край на столицата.

Снимка: Ладислав Цветков

След точно една година под земята тунелопробивната машина „Витоша” излезе на повърхността. Тя е прокопала близо 8 километра трасе със своите забележителни габарити –тежи 1400 тона и е с дължина 86 метра.

Снимка: Ладислав Цветков

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова не скри усмивката си, че месеци делят пускането в експлоатация на поредните 8 станции от метрото.

Снимка: Ладислав Цветков

 В ход е нова стратегия за разширяване на метрото. Плановете са подземната железница да стига до зала „Арена Армеец” и Симеоновския лифт.