Депутатът от ИТН и кандидат за гуверньор на БНБ Любомир Каримански е получил заплашителен SMS вчера, обяви сам той в кулоарите на парламента.

„Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни!!!“, гласяло съобщението, изпратено от непознат номер малко след провала на бюджетната комисия в НС.

Каримански вече е подал сигнал в полицията: „Продължавам да вярвам в това, което правя. Продължавам да отстоявам принципите си и да прилагам един-единствен стандарт“.

Депутатът от партията на Слави Трифонов не се ангажира с предположение кой е изпратил съобщението, но председателят на парламентарната група Тошко Йорданов отбеляза: „Знаете кои стоят от едната страна на кандидатурата за БНБ – спекулирам леко с реторичния въпрос, от другата страна е г-н Каримански. В тази ситуация, след като вчера на срещата в МС обясни за разни партенки, които хвърчат из въздуха в медиите даде абсолютно логични обяснения, че това са опити да бъде очернен. След това се получава този SMS“.

Цялата парламентарна група на ИТН излезе от залата
Снимка: Ладислав Цветков

Йорданов подчерта, че „г-н Каримански не е нито подземен бизнесмен, нито се занимава с някакви далавери“, но „това са мутренски неща. Някой ползва мутри – или някоя мутра има интереси там, или тези, които имат интереси там, ползват мутри“.

Все пак той подчерта, че не споменава правителството, но журналистите трябва да "помислят" кои стои зад заплахите.

Каримански няма да се откаже от битката за БНБ.