Огромни опашки за смяна на личните документи се извиха пред паспортните служби в страната. Най-голям е напливът в Кърджали.

След отпадането на изискването за PCR тестове на влизащите у нас от Турция, българските изселници масово се връщат, за да подменят документите си.

Хората са разделени основно на три опашки – едната е за хора, които вече са подали документи и очакват да получат новите си паспорти, втората – от хора, които днес трябва да подадат документи, а третата опашка е съставена от граждани, които чакат цяла нощ пред паспортното, за да могат да си подадат документите.

Чакащи разказват, че са стояли цяла нощ пред паспортната служба с надеждата бързо да оправят личните си документи.

Снимка: Мария Василева

Според началника на местната паспортна служба Елина Гарипова е създадена стройна организация и няма да остане нито един необслужен клиент. Заради наплива от хора се работи с удължено работно време – от 7,30 до 18,30 ч., вече и в събота.

Представител на РЗИ-Кърджали изрази притеснение, че струпването на много хора на едно място създава риск от зараза с COVID-19.

От паспортна служба засега са въвели ред само в помещенията, където се издават документите за самоличност, а отвън се разчита на съвестта на хората, повечето от които са с маски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!