Промени в кабинета ще има, но те не трябва да са само персонални. Възможен е и вариант без премиера Борисов.

Така министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов коментира предстоящия вот на недоверие и протестите, довели до него.  

"В края на краищата правителството се избира не от площада, а се избира от парламента. Вторник-сряда ще има гласуване по вота на недоверие и тогава ще видим дали правителството се ползва със стабилност в парламента. Аз мисля, че този вот на недоверие, внесен от БСП, няма как да успее", каза Каракачанов. 

"Само с персонални промени няма как да се решат нещата. Трябва да има по-голяма чуваемост към това, което обществото очаква, а не само да се съобразяваме с това какво искат външни партньори, какво се е случило извън границата на България", смята вицепремиерът.

"Моята оставка ще я подам, ако тези хора, които ръководят три години - командирите на видовете въоръжени сили, личният състав, кажат, че не съм се справил като министър на отбраната“, каза още Красимир Каракачанов. 

Той отчете и положителните страни на тригодишното управление като увеличението на доходите и ниската безработица до времето преди пандемията. Според него кризата е тази, която предизвиква гнева на гражданите.