Вицепремиерът Красимир Каракачанов с остра критика към политическия елит в Скопие. Този петък той призова съседите ни от Република Северна Македония да празнуват с нас 3 март.

Повод за реакцията стана обещание по повод Деня на св. Сава на премиера Зоран Заев към сърбите в страната за сръбски културен център и връщане на учебната програма за изучаване на сръбски език и култура.

"Отбелязването на този голям празник, който е от особено значение за сръбската общност, също е потвърждение за нашия ангажимент за взаимност, взаимно разбиране и уважение, които ценим в Северна Македония", заяви Каракачанов.

Заев също така благодари на Белград за предоставени ваксини. Вицепремиерът Каракачанов, който в четвъртък реагира със саркастично писмо, сега призова съседите ни да празнуват с нас 3 март.

"Един от непочтените номера, които ни въртяха от Скопие е да обясняват зад гърба ни в Европа и НАТО, че България, пречейки на Македония да влезе в ЕС, обслужва сръбски и руски интереси. Видя се кой какви интереси обслужва. в Македония все още е забранено да се изрича думата българин, българин е мръсна дума. чували ли сте да се чества 3 март 1878. Тогава Македония макар и за кратко получава своята свобода. българите продължава да бъдат рисувани през медиите и образователната им система като чужд народ и окупатори", каза Каракачанов.

Каракачанов коментира, че за диалог трябват две страни.