Не се коментира вариант с подаване на оставката на правителството, заяви в Долна Митрополия вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той отрече да е имало и коментари за възможна промяна на състава на кабинета. Последните седмици не сме обсъждали подобно нещо, поясни Каракачанов, цитиран от БТА.

Вицепремиерът и министър на отбраната присъства на полагане на първата военна клетва от курсантите след възстановяване самостоятелността на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) "Георги Бенковски". Церемонията се състоя в района на училището. Тържествено бе открита и новата учебна година.

Снимка: Министерство на отбраната

Армията е може би единствената институция в България, която в историята никога не е изневерявала на своята държава и на своя народ, заяви вицепремиерът и министър на отбраната в словото си. 

Красимир Каракачанов подчерта, че това е първи випуск във възстановеното ВВВУ, "след като една несправедливост отпреди 17 години бе поправена". Той изрази убеждението си, че с образованието, което ще получат във ВВВУ, бъдещите офицери ще бъдат лидери не само в армията, но и в българското общество. 

Снимка: Министерство на отбраната

Трябва да се гордеете, че сте курсанти във ВВВУ - едно училище, което имаше славни традиции, което ще възвърне заслужената си слава, която му беше отнета несправедливо дълго време, отбеляза министърът на отбраната. 

В първите два випуска на възроденото ВВВУ са приети 41 курсанти, сред тях са шест девойки. Те ще се обучават по седем специализации. 

Снимка: Министерство на отбраната

Първокурсниците идват от 12 града - най-много са от Плевен - 12, следвани от Пловдив - 9, София, Ямбол. От Хасково и Враца има по едно момиче.