„Президентът Радев иска служебно правителство, защото с това служебно правителство ще изтегли България от „чакалнята за еврото“, заяви председателят на Народното събрание по време на митинг в подкрепа на правителството на ГЕРБ пред сградата на Министерски съвет.

„Искаме да се чуе различният глас – на хората, които подкрепят правителството. Това не контрапротест, а митинг в подкрепа на европейското правителство“, заяви Караянчева, която допълни, че участва в митинга като гражданин, а не само като председател на Народното събрание.

По нейните думи президентът Радев е постъпил скандално и призовава към „бунт“ и „гражданско неподчинение“ и обижда управляващите, наричайки ги мутри.

Според Караянчева Радев не може да има претенции към честността на изборите, които са довели ГЕРБ на власт, защото именно той ги е организирал и народът е дал мандат на партията на Борисов да управлява. Нима когато Радев спечели изборите, те са честни, а когато ги печели ГЕРБ, според него, са нечестни, заяви Караянчева.