6-метровата водосточна тръба за 1 млн. лв. е само във фантазиите на министър-председателя, каза в предаването „Лице в лице“ регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

„Това е преднамерена атака, лъжа с цел да се скрие собствената неспособност да се води коалиция и да се прикрият истинските причини, като се хвърлят върху някакви несъществуващи тръби“, каза Караджов.

Той показа и документ, където е обяснено за възможни други дейности, които могат хипотетично да се появят.

„Тъй като във въпросното трасе е имало водопровод е записано, че за ВиК се предвиждат 1 млн. лв. Това нещо е изпълнено от ВиК за собствена сметка и вече в изпълнените дейности“, обясни още Гроздан Караджов.

„Тръба и ВиК не е изпълнявана за нито една стотинка и нито една стотинка на данъкоплатците не е отишла за митичната тръба“, категоричен бе той.

„Недоумявам как е възможно два пъти да си удариш главата в несъществуваща тръба и в неплатена нито една стотинка“, допълни той.

Финансовият министър Асен Василев от своя страна обвини Караджов, че е искал още 3,9 милиарда над 2,5 милиарда, отредени в бюджета за строителството на пътищата.

„Това са парите, които не аз, а Народното събрание поиска“, отново поясни регионалният министър.

Какво още обясни той за тази сума – гледайте във видеото.