„В това Народно събрание според нас трудно може да се намери онзи необходим диалог, който да произведе онова нужно ценностно, хомогенно мнозинство, за да има категорично евроатлантическо управление в България“.

Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на ново правителство в рамките на 47-мото Народно събрание.

По думите му в тази ситуация е по-добре да се отиде на нови парламентарни избори.

„Самонарекоха се „промяна“ и се опитаха да внушат, че нарушаването на конституцията и законите на страната е нормална практика, ако се извършва от правилните хора. А тези, които по реда на конституцията и законите на страната се опитваха да защитават демокрацията и върховенството на правото в България, ги наричаха „задкулисие, „мафия“, „предатели“. По този начин изход от кризите трудно можем да намерим, включително и от политическата криза“, каза в началото на изложението си лидерът на ДПС.

Президентът Румен Радев пък каза на представителите на партията, че разчита на техния политически опит.

„Отговорното отношение на ДПС към етническия мир е факт, факт е, че в кризисни моменти вие винаги сте апелирали за диалог. Но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона. Надявам се, че вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство“, обяви държавният глава.