„С омраза не може да се управлява. Основата на тази коалиция е омразата и лъжата. Това е най-лошото правителство за последните 32 години“. 

Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата за предсрочното отстраняване на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Дебатът за оставката не е за личностните качества, а е политически, уточни той и призова депутатите отново да аплодират Минчев.

„За съжаление господин Минчев става жертва на - цитирам - мафията, задкулисието, корупцията и всичките онези лъжи, които ги слушаме последните няколко месеца“, обяви Карадайъ.

По думите му премиерът Кирил Петков е призовал от парламентарната трибуна за етническо противопоставяне.

„Движението за права и свободи 32 години носи отговорна политика, национално отговорна политика в нашата родина България, различни хора минаха през терена на политиката и заемаха различни длъжности, но Движението за права и свободи остана последователна и не изневери на своята мисия – да пазим целостта на нашата родина България, да сме пазители на мира, да сме пазители на сигурността в нашата страна, да я опазим дори от такива като тези тук, които призовават за противопоставяне“, заяви Карадайъ.

Неговата прогноза е, че днес председателят на НС ще бъде предсрочно освободен, а следващата седмица ще падне и правителството при вота не недоверие.