"ДПС няма да подкрепи предложената програма и структура на кабинета „Петков“, защото не е участвало в разговорите за тяхното формулиране. Ще бъдем конструктивна опозиция", заяви Мустафа Карадайъ по време на обсъждането на новото коалиционно правителство в 47-ото Народ но събрание.

„Народът направи своя избор и постави сложни задачи на своите избраници. Народът иска промяна, не подмяна. ДПС също иска промяна. Отлагане на необходимите реформи не може да се допуска”, заяви Карадайъ.

По думите му анти ДПС риториката и липсата на институции няма да решат кризите в страната.

"ДПС винаги реагира, когато се погазват свободата и правата на българските граждани. Така беше и при управлението на ГЕРБ. Много често бяхме сами. Сега е същото. За избирателите на ДПС аналогията с тоталитарното време е факт. Случващото се е в резултат от мълчанието на институциите вече повече от 10 години", заяви Карадайъ.

Според него организацията на изборите не е допринесла за усещане за борба с корупцията и възстановяваване на демокрацията.

"Демокрацията в България се намира в сложен етап, в парламентарната република на Народното събрание се пада задачата да възстанови демокрацията. Българските граждани очакват спешно преодоляване на кризите и решаване на проблемите им. България има нужда от редовен кабинет, който да покрие тези очаквания", каза Карадайъ.

От ДПС ще подкрепим решенията, които са за повишаване на доходите и подобряване на живота на българските граждани, нормалност в политиката и прекратяване на всякакви корупционни практики, необратимост на демокрацията, нормално функциониране на институциите, каза лидерът на ДПС. 

"Ако искаме върховенство на правото, с думите и делата си трябва да докажем това. Безкритичното допускане на нарушаване на законите и Конституцията, полицейщината ерозират демокрацията и законността. Призовавам всички политици, членове на граждански организации и активните граждани да осъдим погазването на Конституцията и да застанем под истинското знаме на държавността и демокрацията", каза Карадайъ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!