Всяко трето дете у нас е с наднормено тегло, а всяко седмо - със затлъстяване. Решаването на проблема събра популярни готвачи, деца и педагози в импровизиран ресторант.

Рая е сред гостите в импровизирания ресторант на шеф-готвач Лео Бианки.
И храната й харесва.

Здравословната храната е приготвена така, че да изглежда добре и да е вкусна. Опитаха я деца от училища и градини от цялата страна.

"Някои здравословни храни наистина не са познати на децата. Често срещано явление е "мама това не ми го готви", обясни Росица Минкова от детска градина "Боряна" в Пловдив

"Преди вечеря казвате: "Какво искаш да ядеш?" . Това е най-голямата грешка. Защото деца трябва просто да имат възможността да опитат нещата, които никога не са опитвали", обясни Лео Бианки, шеф-готвач.

България е на водещо място по честотата на затлъстяването в детска възраст сред страните от Евросъюза.

"Бобрата започва от знанието. Давайки им възможност те да знаят повече за ползите от балансираното хранене и активния начин на живот, това е предпоставка за изграждане на едно по-здраво бъдеще утре", обясни Нели Ангелова, представител на организатора.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement