Кампания ли бе да я опишеш - песни танци, флашмоб. И разбира се скандали. Ще оставим обаче настрана скандалите за малко и ще ви покажем колко добре могат да се раздават политиците за своите избиратели.

2 септември 2022 г. Надпреварата за 48-ото Народно събрание официално започна. За някои стартът беше песен, за други – приятелство.

За трети бе истинска битка на живот и смърт.

Предизборната кампания тръгна и "на колела", както и с лопата в ръка в помощ на пострадали от наводненията села.

Пример за това даде и Елисавета Белобрадова от „Демократична България“. 

Крайната цел на политическите сили – да спечелят подкрепа. Депутатите надминаха очакванията и опитаха да се харесат и на негласоподавателите. 

Други заложиха на различни танци като кандидатът за депутат от "Има такъв народ" Андрей Чорбанов, който танцува сиртаки. От "Продължаваме промяната" пък избраха горещите ритми на ламбадата.

Тома Биков заложи на песен, както и депутатите от „Възраждане“.

 

За да стигнем до историята на един депутатски мандат, изпята от Ицо Хазарта.

И рязко в другата посока – към сватбения марш на Менделсон. Георг Георгиев от ГЕРБ каза "Да" на любимата си жена под зоркия поглед на лидера си Бойко Борисов, който за пореден път стана кум.

И други откриха любовта. Валери Симеонов се ожени за дългогодишната си спътница на брега на морето, а Елена Гунчева от "Възраждане" си тръгна от политиката, но откри личното щастие.

След танците, песните и любовта дойде ред и на трапезата, а кандидатите за депутати лично провериха качеството на продуктите.

Докато други бяха заети с творчество – например Михаил Михалев от листата на БСП във Велико Търново.

За да стигнем до тук – изборът на хората за това кой ще прекрачи прага на 48-ото Народно събрание.