На записи на охранителни камери, с които bTV разполага, се вижда как човек, който наподобява задържания за убийството на 30-годишната Виктория Маринова, бяга от мястото на убийството.

За тежкото престъпление снощи е арестуван в Германия 21-годишният Северин Красимиров от Русе. У нас са му повдигнати две задочни обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено по особено жесток начин.

21-годишният мъж последно е живял в къщата на негова леля в Русе. Напуснал я е в неделя, ден след убийството. Именно в тази къща разследващите откриват, дрехи, вещи и биологичен материал, които го свързват с престъплението.

Лелята и съпругата на Северин също са били задържани в полицията вчера. Патрулка дойде пред дома им снощи след сигнал до тел. 112 за опасност от напрежение в квартала.

Пред bTV днес застана и бившият съпруг на убитата телевизионна водеща – Свилен Максимов.

„Все още на нищо не смея да вярвам. Искам да видя. Доколкото това може да донесе възмездие. Би било добре това да е извършителят, защото това ще означава, че това е една нелепа, гадна случайност, в която жертва се е срещнала с извършител, а не е професионална поръчка, което нас всички ни притеснява”, каза Максимов.

За последно Свилен се чул с нея, малко преди да бъде убита. Тя не е била притеснена, няма информация и да е била заплашвана.