Преместването на бежанците - тема и на заседанието на кабинета днес. Вицепремиерът Калина Константинова е представила пред министрите доклад за това как върви преместването. Детайли обаче какво точно е казала пред тях така и не стигнаха до медиите.

Че доклад на Калина Константинова ще бъде изслушан на днешното правителствено заседание стана ясно от думите на премиера преди министрите да започнат работа.

„На оперативно заседание ще имаме и доклад от вицепремиера Калина Константинова, за да ни даде точна информация как се движи преместването на украинските граждани в различните етапи“, заяви Петков.

На излизане някои от колегите на Калина Константинова лаконично коментираха, че се работело по план.

В парламента изказването на вицепремиера за разселването на бежанците от понеделник бе посрещнато първо с атака от опозицията.

„Изказването на Калина Константинова от понеделник по отношение на бежанците от войната в Украйна потресе всички. Общественото мнение вече произнесе своята присъда – всички искат нейната оставка“, заяви Радимир Чолаков от ГЕРБ.

„Позицията на „Възраждане“ е оставка не само на Калина Константинова, а и на цялото правителство заради цялостната му неадекватна политика“, заяви депутатът Петър Петров.

От „Продължаваме промяната“ подкрепят вицепремиера, а коалиционните партньори предупредиха, че е нужно по-балансирано говорене за бежанската криза.

Депутатите гласуваха Калина Константинова да бъде изслушана още утре.