Ако по една или друга причина се стигне до оставка на кабинета, то според Конституцията отново ще се завърти т. нар. парламентарна рулетка.

При нея получилата най-много гласове на последните избори политическа сила - "Продължаваме промяната" ще има възможност да състави ново мнозинство и ново правителство.

Снимка: bTV

Ако не успеят, президентът връчва проучвателен мандат на втората партия - в случая ГЕРБ, а ако и те се провалят, Румен Радев ще избере да връчи папка с управленски мандат на трета формация, този път по негов избор.

Снимка: bTV

Ако всички тези опити не успеят, президентът разпуска 47-ото Народно събрание, назначава служебно правителство и определя дата за предсрочни парламентарни избори.

Снимка: bTV

Тройната коалиция може да продължи да взима решения в парламента като например да смени петимата министри или да назначи нов председател на КПКОНПИ.

Снимка: bTV

Тези решения се взимат с обикновено мнозинство или минимум 62-ма народни представители. Голямо мнозинство е необходимо в определени процедури като например вот на недоверие, преодоляване на президентско вето или избор на нов състав на ВСС.