Малко преди 12 ч. на обед Румен Радев и Илиана Йотова прекрачиха прага на президентството и официално встъпиха в длъжност за втори мандат. Да ги посрещнат пред президентската институция и да присъстват на официалната церемония, дойдоха официални лица, представители от инициативния комитет на Румен Радев, както и много граждани.

Именно те дадоха оценки за работата на държавния глава и му пожелаха да работи за утвърждаване на авторитета на България.

От дошлите да посрещнат Румен Радев и Илиана Йотова пред президентството се чуха много пожелания и конкретни препоръки към държавния глава.

В предаването "Тази събота" държавният глава в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев,  заяви, че през втория  мандат Радев ще бъде различен президент.

“През първия си мандат Радев се бореше за властта - получи я. Сега той вече има абсолютната власт и може да направи каквото си поиска с държавата. Той е силният човек на деня. След като има цялата власт, трябва да покаже, че е държавник”, коментира Плевнелиев.

„Ако е имало разделение, а такова има - то не е направено от президента. Разделителните линии минават през чутовната бедност на българите“, каза д-р Цветеслава Гълъбова, член на инициативния комитет Радев-Йотова.

„Потърси се разделение, което намери изражение в изключително ниската избирателна активност. Знаете, че това е президентът, който заедно с правителството, са избрани с минимална легитимност“, заяви политологът проф. Румяна Коларова.

Новият петгодишен мандат на новите стари стопани на "Дондуков" 2 започна под съпровода на духова музика и шпалир от гвардейци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!