Огнената стихия в пловдивското село Кръстевич не взе жертви, но засегна гора, унищожи и стопански постройки. Според местните хора, ако в Кръстевич имаше вода, пламъците е можело да бъдат спрени преди да стигнат дворовете на първите къщи.

Ден след като пламъците обградиха село Кръстевич от три страни, жителите му все още живеят в страх огънят да не се върне отново. Чешмите са сухи - водата за селото идва от реката, а не е валяло от месец и половина.

Веднага след като видял вчерашния пожар, Николай Генчев се обадил на 112.

„Горим - те помислиха, че може би се шегувам, втори път се обадих, трети път те се обадиха, нещо не можахме да се разберем“, каза Николай Генчев.

По думите на местните хора първата пожарна кола дошла час и половина, след като избухнали пламъците. Но горяло и в съседното село Старосел. През това време в Кръстевич гасели както могат, но не успели да спасят няколко стопански постройки. И днес пожарен екип остана в селото. За да реагира, ако се наложи.

Пожарът в Кръстевич вече е потушен, проблемът с безводието обаче остава. Засега институциите се ангажират с обещания, че всичко ще е наред, но не казват кога.